Ugalj preskup za Nišlije (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Sep.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugalj preskup za Nišlije (VIDEO)

Iako je, kako kažu Nišlije, ove godine ugalj bio preskup za njihov džep, čak i oni koji su rešili da za ogrev koriste ovo čvrsto gorivo, neće biti u mogućnosti da to urade. Elektroprivreda Srbije zabranila je preduzećima RB „Kolubara“ i TE „Kostolac“ prodaju uglja industriji i građanima, pod pretnjom disciplinskim merama.
Za kupovinu mrkog uglja Nišlije bi ove godine trebalo da izdvoje izmedju 14 >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << i 17 000, a lignit se u Niškim stovarištima može kupiti po ceni od 10 do 15 000 dinara. Kako građani kažu, ove cene su ipak previsoke pa su se oni ove godine radije odlučivali za kupovinu drva.
Za one koji su se ipak odlučili da za ogrev koriste ugalj, ove godine mogu ostati bez grejanja.
Ukoliko ova vrsta čvrstog goriva ne bude dovoljna, počeće i isporuke mrkog uglja. Međutim, za sada, na niškim stovarištima njega ima dovoljno. Ipak, prema najavama, ugalj sa domaćih kopova neće dobiti ni udruženja sindikata penzionera i invalida koja su ogrev ugovorila preko tendera. Sa stovarišta kažu da će se truditi da nedostatak domaćeg uglja pokriju uvoženjem iz inostranstva.

Pogledaj vesti o: Cena goriva,   EPS

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.