U Podgorici sad taksi jeftiniji od autobusa!?

Izvor: Mondo, 28.Okt.2014, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Podgorici sad taksi jeftiniji od autobusa!?

Iako su cene goriva u Crnoj Gori najniže od početka godine, prevoznici ne pomišljaju na pojeftinjenje. U Podgorici je trenutno isplativije putovati taksijem nego autobusom.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Kad gorivo poskupi obično to znači i poskupljenje mnogih drugih artikala. Međutim, cene goriva su pojeftinile čak četiri puta zaredom što se nije odrazilo na cene, a očekivano bi bilo da barem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gradski prevoz pojeftini.

Prevoznici u Podgorici tvrde da je sadašnja karta od 70 centi u gradskom prevozu najjeftinija u regionu, a kako pišu "Novosti", i da bude novih pojeftinjenja goriva oni cene neće menjati.

 Kada se izračuna, sada je isplativije voziti se sopstvenim automobilom, naročito, ako bar dvoje iz porodice ide na posao, fakultet ili u školu.

Jeftinije je i voziti se taksijem, jer će vožnja na relaciji od, na primer, tri ili četiri kilometra u gradu koštati oko euro i 30 centi. Ako se opet voze dvoje ili troje, kako obično čine mladi, mnogo će manje platiti nego da koriste gradski prevoz.

Posebne olakšice neće imati ni pojedinci koji se odluče za kupovinu mesečne karte.

Za đake i studente ona košta 20 eura. Za zaposlene je pet eura skuplja. Ako se uporedi da na primer studenti mjesečnu kartu od Nikšića do Podgorice plaćaju 30 eura, a udaljenost je 54 kilometra, onda je opet lako zaključiti da su karte kod podgoričkih prevoznika namenjene onima sa dubljim džepom, a ne prosečnim građanima koji po pravilu i najčešće koriste tu vrstu prevoza do posla ili fakulteta i škole.

Opširnije pročitajte na Mondo.me

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.