Izvor: Blic, 29.Avg.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Od ponoći skuplje gorivo

Na benzinskim pumpama u Sloveniji od ponoći će biti znatno povećane regulisane cene benzina i dizel goriva, pri čemu će bezolovni regular benzin poskupeti 3,8 centi na 1,21 evro po litri, a dizel će koštati 4,6 centi više, odnosno 1,11 evra za litar, objavio je maloprodavac OMV Slovenija.

Cene dva najprodavanija tipa goriva se prilagodjavaju svake dve nedelje u skladu sa vladinim modelom utvrdjivanja cena, zasnovanom na kretanju globalnih cena goriva i kursa valutnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << para dolar-evro, izveštava slovenačka agencija STA.

Uredba slovenačker vlade o regulisanju cena goriva produžena je za dva meseca početkom jula, kako bi izvršna vlast imala vremena da odluči da li će i na koji način nastaviti sa postepenom liberalizacijom cena goriva, nakon što je to učinila sa cenama premijum benzina i lož ulja u aprilu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.