Poskupljuje gorivo zbog povećanja penzija i plata u javnom sektoru

Izvor: Bor030.net, 11.Nov.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupljuje gorivo zbog povećanja penzija i plata u javnom sektoru

Šef misije MMF-a Džejms Ruf izjavio je da je ta međunarodna finansijska institucija odobrila povećanje plata i penzija u narednoj godini i naveo da će ono delimično biti finansirano povećanjem akciza na gorivo.

“Ovo je dobro vreme da se povećaju akcize na gorivo s obzirom na veliki pad cena goriva, rekao je Ruf na konferenciji za novinare u zgradi Vlade Srbije povodom treće revizije trogodišnjeg aranžmana Srbije s Međunarodnim monetarnim fondom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << />
Ruf nije precizirao koliko će povećanje biti, ali je naglasio da, s obzirom na inflaciju od 1,4 odsto, treba očekivati da sva povećanja budu skromna.

Ruf je dodao da povećanje zarada u javnom sektoru mora da bude određeno racionalizacijom u tom sektoru kako bi on postao efikasan.

MMF je podigao prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije za 2015. sa prethodno prognoziranih 0,5 odsto na 0,75 odsto, dok je za narednu godinu povećao prognozu na 1,75 odsto.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Cena goriva,   Penzija

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.