Nestaju automobili koji koriste dizel: U budućnosti će svi proizvoditi samo ekološka vozila?

Izvor: Telegraf.rs, 22.Mar.2017, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestaju automobili koji koriste dizel: U budućnosti će svi proizvoditi samo ekološka vozila?

Mnogi vozači imaju auto na dizel gorivo i dosta njih je godinama prešlo na takozvane "dizelaše" sa benzinaca zbog manje cene ovog goriva.

Ipak, ispostavilo se da auto koji ide na dizel gorivo, možda nije baš najbolje rešenje.

Pre svega, ovakav auto emituje sedam puta više štetnije gasove od ostalih vozila. Mnogi proizvođači su upravo zbog ovog razloga prestali da ih proizvode. Ipak, kao najveća mana se navodi zamrzavanje goriva na niskim temperaturama. Ti gasovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << se poput otrova gomilaju u organizmu čoveka, i vremenom mogu da stvore ozbiljne zdravstvene probleme, piše Dejli Mejl.

Do toga dolazi jer je dizel gorivo jedan od glavnih produkata prerade sirove nafte koja se destiluje. Pri tom procesu dolazi do oslabađanja vode koja se spušta na dno. Ipak, voda može da se infiltrira u gorivo na više načina.

Recimo, prilikom jakih kiša, odnosno nepažnjom i transportom u kamionu-cisterni. Kao i uvek, prodavci, preprodavci, smislili su način i kako da zakinu na ovom gorivu. Jednostavno, sipaju vodu u gorivo i onda počinje muka za vlasnika kola.

Iako su dizelaši lakši za vožnju, oni ipak nisu najbolje rešenje. Zbog štetnih gasova mogu da vas otruju, a muke sa novcem nikad ne prestaju.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Nestaju automobili koji koriste dizel: U budućnosti će svi proizvoditi samo ekološka vozila!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2017

Ispostavilo se da auto koji ide na dizel gorivo nije baš najbolje rešenje, mana ima i previše..Mnogi vozači imaju auto na dizel gorivo i dosta njih je godinama prešlo na takozvane “dizelaše” sabenzinaca zbog manje cene ovog goriva...Ipak, ispostavilo se da auto koji ide na dizel gorivo,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.