Kako će se Subotičani grejati ove sezone?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2017, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će se Subotičani grejati ove sezone?

Ko se greje na drva u Subotici mora da računa na skučen izbor i više cene ovog ogreva zbog nestašice. Grejanje na gas je po cenama koje određuje svetsko tržište, a u toplani kažu da ne planiraju poskupljenje.

Subotičani koji se greju na čvrsto gorivo počeli su pripreme za novu grejnu sezonu. U drvarama su ih dočekali cenovnici uglja koji su na prošlogodišnjem nivou, ali i iznenađenje u vezi sa ogrevnim drvetom. Em ga nema dovoljno, em je poskupelo.

"Cena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je viša za oko 1.500 dinara po prostornom metru u odnosu na prošlu godinu, što je mnogo, ali na žalost naših kupaca i nas koji prodajemo, to će se još menjati do kraja jeseni, jer je jednostavno nestašica na tržištu ovog momenta", kaže vlasnik drvare "BN Subotica" Lajčo Bašić Palković.

Leto je i vreme remonta u Subotičkoj toplani koja greje oko 10.000 stanova u gradu. U toku su remonti svih postrojenja, ugovorene su dovoljne količine gasa i mazuta pred novu sezonu, a čini se da ovo preduzeće nema većih problema u naplati potraživanja. U novu grejnu sezonu će ući sa cenama koje su na snazi od februara 2013. godine.

"Subotičani su poznati kao redovne platiše, tako da mi nemamo nekih većih problema što se tiče naplate kod građanstva. Nešto malo više imamo muke sa poslovnim partnerima, ali smo sa naplatom u principu zadovoljni. Procentualno, negde oko 80 odsto je procenat naplate", kaže direktor JKP „Subotička toplana" Dervo Ahmetović

Deo Subotičana i ove godine će se grejati na gas. Cena ovog energenta zavisi od kretanja na svetskom tržištu, a interesovanja za grejanje na ovaj način u Subotici i dalje ima, s obzirom da je lokalni distributer već u martu ispunio plan novih besplatnih priključaka domaćinstava na mrežu.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.