Gradski prevoz za Leskovčane postao luksuz

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jan.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski prevoz za Leskovčane postao luksuz

Cene gradskog i prigradskog prevoza u Leskovcu povećane su u proseku za 23,18 odsto iako je u međuvremenu pala cena goriva. Leskovčani se bune i kažu da je vožnja autobusom postala pravi luksuz.

U lokalnoj samoupravi poskupljenje opravdavaju time da cene nisu povećavane pune 4 godine, a da su troškovi, kao i registracija znatno skočili. Ipak, građani koji koriste ovaj prevoz kažu da jedva izlaze na kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa novim cenama jer, na primer, samo u jednom pravcu, karta do Vučja košta čak 140 dinara.

- To znači da do Leskovca i nazad u jednom danu moram da izdvojim 280 dinara, kada se vozim autobusom, a plata mi je samo 20.000 dinara. Pa da li je to normalno? - pita se jedna meštanka Vučja koju smo zatekli na Gradskoj autobuskoj stanici.

Mnogi se pitaju kako je moguće da su cene prevoza porasle u trenutku kada je gorivo pojeftinilo. U Odseku za cene to ne poriču, ali kažu da niko ne razmišlja o tome da su se znatno povećali troškovi održavanja, amortizacije vozila, ostali troškovi sirovine i materijala, registracije i osiguranja.

Poskupljenje je bilo nemivovno, ali se opet vodilo računa o ekonmskom momentu Leskovčana. Ako bi se gledala potpuna ekonomska cena, povećanje bi bilo mnogo veće - tvrdi Slađana Kostić Stojilković iz Odseka za cene grada Leskovca.

Pojedini Leskovčani se odlučuju da koriste i usluge improvizovanih kombi prevoznika. Ipak, ostanu razočarani kada shvate da cena njihove karte nije ništa drugačija od one u  autobusu.

Ipak, radnici iz Vučja, Miroševca, Vlasotinca, Lebana i Bojnika koji rade u leskovačkim fabrikama odlučili su da se snalaze sa prevozom na drugačiji način. Organizuju privatne kombi vožnje, kombići ih prevoze od posla do kuće i nazad, a cenu dogovaraju sa vozačem.

Đaci su prinuđeni da koriste autobuski prevoz, a za đačke knjižice, kao i za penzionere u ovom trenutku popusta na mesečnu kartu nema.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.