Cene goriva u SAD najniže od 2008.

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene goriva u SAD najniže od 2008.

Cene benzina u SAD su ovog prazničnog vikenda na najnižem nivou od finansijske krize iz 2008. godine, uprkos porastu tenzija na Bliskom istoku i seriji terorističkih napada koji obično dovode do poskupljenja, piše Njujork tajms.

Prosečna cena benzina u SAD iznosila je uoči ovog vikenda 2,05 dolara po galonu, što je za 6 odsto manje u odnosu na nedelju dana ranije i za 76 odsto niže nego prošle godine, prema podacima Američke automobilske asocijacije (AAA). Gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 42 miliona Amerikanaca će, prema procenama AAA, ovog vikenda otići na put.

Cene benzina u SAD su već nedeljama u padu, a najveći sunovrat je registrovan u Mičigenu, Ilinoisu, Indijani, Ohaju i Minesoti, pošto je nekoliko rafinerija na srednjem zapadu završilo sa sezonskim poslovima održavanja. "Oko 60 odsto pumpi u SAD prodaje benzin po ceni nižoj od 2 dolara po galonu", izjavio je šef kompanije Oil price information service, Tom Kloza.

"Budući da prosečan vozač potroši preko 60 galona mesečno, većina vozača će između 'Crnog petka' i Božića uštedeti između 40 do 60 dolara u odnosu na prošlu godinu, a čak i do 75 dolara u odnosu na prazničnu sezonu iz 2013. godine", izjavio je Kloza.
Pogledaj vesti o: Cena goriva,   Nju Jork

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.