BLIC PATROLA Za prevoz i smeštaj u Crnoj Gori 400 evra

Izvor: Blic, 11.Jul.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLIC PATROLA Za prevoz i smeštaj u Crnoj Gori 400 evra

Najskuplji apratmani su u Budvi i kreću se u proseku oko 330 evra za 10 dana za četvorokrevetni smeštaj. Cene su niže kad se ide ka Herceg Novom.

Za razliku od putovanja u Grčku, za Crnu Goru turisti nemaju trošak izdavanja zelenog kartona za automobil i međunarodne vozačke dozvole, a zbog manje kilometraže znatno manje je potrebno i za gorivo. Ukoliko se ove godine odlučite za letovanje na Crnogorskom primorju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najviše možete da uštedite na smeštaju.

Četvorokrevetni apartmani su prosečno od 330 evra, koliko je smeštaj u Budvi, do manje od 300 evra, koliko košta apartman u Herceg Novom. Kao po pravilu, što bliži smeštaj tražite Budvi, to je potrebno izdvojiti više novca za noćenje. Preporučujemo da potražite smeštaj u Bečićima gde je moguće pronaći trokrevetni apartman za 25 evra, a samo ste tri kilometra daleko od Budve i od nekoliko plaža (Ploče, Slovenska, Trsteno, Jaz, Rafailovići). Najbolje bi bilo potražiti i smeštaj iznad Jadranske magistrale, odnosno malo dalje od same obale, gde uštede mogu biti znatne.

Kada je reč o cenama hrane i pića, kao i u svakom letovalištu, što ste bliže plaži, to je skuplje. Pokušajte malo da prošetate i da umesto na samom šetalištu tik uz plažu popijete piće i ručate par stotina metara dalje. Hrana je jeftinija i do 30 odsto, primera radi, u Petrovcu, dok je u Herceg Novom i Bečićima cena roštilja tačno duplo jeftinija.

Prave uštede možete da ostvarite i ako jednostavno ne idete automobilom na plažu, već peške. Parking se za gotovo sve plaže u Crnoj Gori plaća od jednog evra po satu, dok je celodnevna karta i do pet evra. Zato ili automobil parkirajte ispred samog smeštaja ili malo dalje od plaže, za deset dana ušteda je znatna.

Za razliku od Grčke, u Crnoj Gori se na plaži plaća zakup ležaljki i suncobrana. Prosečna cena je tri evra po ležaljci, evro po suncobranu, a najskuplje je na Svetom Stefanu, gde je za komplet potrebno izdvojiti i 30 evra. Ipak, na svakoj plaži postoji i slobodan deo bez ležaljki, pa je dovoljno da od kuće ponesete suncobran, deblje peškire i tako uštedite.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.