Antić: U narednim danima pojeftinjenje goriva

Izvor: Blic, 21.Jun.2017, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: U narednim danima pojeftinjenje goriva

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kaže da u narednih nekoliko dana očekuje određeno smanjenje cene goriva.

- Postoji metodologija po kojoj naftne kompanije obračunavaju svoju cenu goriva. Uzimajući u obzir da je danas cena sirove nafte nešto ispod 46 dolara po barelu, ja očekujem, u narednih nekoliko dana, određenu korekciju cene goriva u interesu građana i kupaca - rekao je Antić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odgovarajući na pitanje da li se može očekivati pad cene goriva.

Ministar je izjavio je da su rezultati iz te oblasti koje će biti predstavljeni Misiji MMF-a dobri, u skladu sa planom finansijske konsolidacije, i da očekuje pozitivnu ocenu.

- Očekujem pozitivnu ocenu onoga što smo radili u prethodnom periodu, odnosno, ne očekujem negativnu ocenu MMF-a - rekao je Antić.

on je dodao da su nadležni naporno radili i dobro se spremili da predstave rezultate Misiji MMF-a sa kojom bi trebalo da se sastanu 30. juna.

- Velika prednost u energetskom sektoru je to što je i u procesu restrukturiranja EPS-a, Srbija gasa, a od skora i Resavice, partner upravo Svetska banka, rekao je on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antić obradovao vozače: Pašće cena goriva

Izvor: B92, 21.Jun.2017

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kaže da u narednih nekoliko dana očekuje određeno smanjenje cene goriva..."Postoji metodologija po kojoj naftne kompanije obračunavaju svoju cenu goriva. Uzimajući u obzir da je danas cena sirove nafte nešto ispod 46 dolara po barelu, ja očekujem,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.