24 vodič: Autom kroz Italiju

Izvor: 24sata, 23.Sep.2014, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

24 vodič: Autom kroz Italiju

Najlepša vrsta putovanja je kada sedneš s društvom, dečkom ili devojkom u auto i prokrstariš neku evropsku zemlju. Ovaj put smo izabrali Italiju i njene najslađe ušuškane destinacije.

TROŠKOVI - Najbolje je da trošak za obilazak Italije automobilom podelite s društvom jer putarine i cena goriva nisu niske. Predlažemo da vam prva tačka obilaska bude Venecija, gde ćete obići čarobni Burano (ako stignete >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << i Murano), a onda se spustite do Ligurije i deo obale koji se zove Činkve Tere.

Odatle kolima prolazite kroz Firencu i pored Rima da biste se malo južnije odvojili za Bari u čijoj blizini je mesto Alberobelo. Tu možete spavati u čarobnim kućicama koje izgledaju kao da u njima žive hobiti.

Burano | Foto: Profimedia

Alberobelo

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.