Izvor: Blic, 26.Okt.2016, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pohvalio veterane operacije u Zalivu svinja

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp pohvalio je danas veterane neuspele operacije u Zalivu svinja na Kubi koju je podržavala američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) u nameri da obori novu, revolucionarnu vlast Fidela Kastra.

Govoreći u Muzeju Zaliva svinja u Majamiju, Tramp je rekao da se nalazi "u prostoriji punoj heroja".

On je kazao sa su se veterani tokom invazije 1961. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "borili za vrednosti koje su nas sve ujedinile".

Tramp je oštro kritikovao odluku američkog predsednika Baraka Obame da obnovi diplomatske veze s Kubom, mada republikanski kandidat za predsednika SAD tek treba da obelodani svoj plan za odnose s tom ostrvskom državom u Karibima.

Godine 1961, uz podršku SAD, kubanski desničari u egzilu iskrcali su se u Zalivu svinja u nameri da obore Fidela Kastra. U trodnevnim borbama ubijeno je oko 100, a zarobljeno više od hiljadu napadača.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.