TAJNA AKCIJA SAD Specijalci i CIA napadaju visoke zvaničnike Islamske države

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJNA AKCIJA SAD Specijalci i CIA napadaju visoke zvaničnike Islamske države

U akciji učestvuje Protivteroristički centar (CTC) koji identifikuje i locira vođe Islamske države, a napade isključivo izvršava Komanda zadužena za specijalne operacije.

CIA i specijalne američke jedinice su pokrenule tajnu akciju protiv Islamske države u Siriji, piše Washington Post. U operaciji i napadima koriste bespilotne letelice i dosad su napali nekoliko viših zvaničnika Islamske države. Među njima je navodno i Britanac Junaid Husain za kojeg se pretpostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da stoji iza kampanje terorističke grupacije na internetu.

U akciji učestvuje Protivteroristički centar (CTC) koji identifikuje i locira vođe džihadista, a napade isključivo izvršava  Združena komanda za specijalne operacije (JSOC). Protivteroristički centar prvi je koristio naoružane dronove i vodio potragu za Osamom bin Ladenom, a JSOC uključuje elitnu jedinicu komandosa koji je izvršio napad i ubio vođu Al-Kaide.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.