Otkriveno ko je kraljica mučenja u CIA

Izvor: Press, 22.Dec.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno ko je "kraljica mučenja" u CIA

Nakon objavljivanja kontroverznog izveštaja američkog Senata o metodama mučenja CIA, javnost je zaintrigirala agent Maja (Maya) koja je prozvana "kraljicom mučenja".
U filmu "Zero Dark Thirty" Maja je prikazana kao uporan i savesan agent CIA, koja je locirala Osamu bin Ladena u njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << skrovištu. Međutim, u stvarnom životu ona je Alfreda Frances Bikowsky (49).

I dok je u filmu prikazana kao dugogodišnji stručnjak za Al Kaidu, sad je u javost dospela i informacija da je imala niz propusta o kojima je lagala Kongres.

"Napravila je ogromnu grešku kad je CIA dostavljena informacija koja je mogla sprečiti napade 9/11", tvrdi Džejn Majer, novinarka lista "New Yorker", koja je pisala o metodama mučenja zatvorenika CIA.

"Ona je vrlo rado učestvovala u mučenjima zatvorenika. Čak je jednom agente poslala u 'lov' na teroriste Al Kaide u Montanu, da bi se ispostavilo kako je to potpuno pogrešna odluka. Ipak, to je nije sprečilo da Kongresu kaže kako su mučenja bila vrlo uspešna", tvrdi Majer, koja je, poput ostalih novinara, pristala na uslove CIA da prilikom objave informacija ne odaje identitet službenika.

Pogledaj vesti o: Osama Bin Laden

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ovo je kraljica mucenja u CIA

Izvor: medio.rs, 22.Dec.2014

Odjeci objavljivanja izveštaja Senata SAD-a o metodama ispitivanja (mučenja) koje je sprovodila CIA i dalje ne prestaju. Na udaru medija sada se našla pripadnica CIA, koja je bila osnova za glavni lik u filmu o lovu na Bin Ladena

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.