Direktor CIA na očigled žene slao hiljade seksi mejlova 20 godina mlađoj ljubavnici

Izvor: Blic, 11.Nov.2012, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor CIA na očigled žene slao hiljade seksi mejlova 20 godina mlađoj ljubavnici

Bivši direktor CIA Dejvid Petreus (60) slao je u poslednjih nekoliko meseci hiljade mejlova svojoj ljubavnici Poli Brodvel pristiskajući je posle njihovog raskida koji se dogodio posle njegovog imenovanja za direktora Agencije 6. septembra prošle godine. Ta neverovatna količina poruka, koju je Petreus slao i naočigled svoje supruge Holi, naterala je dužnosnike da dovedu u pitanje njegovu sposobnost da racionalno prosuđuje. Sve to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nateralo je Petreusa da podnese ostavku. Ljubavnica direktora CIA otkrivena posle pretnji koje je uputila nepoznatoj ženi

Sunovrat njegove impresivne karijere otpočeo je kada je njegova ljubavnica Poli Brodvel (40) poslala preteće imejlove njegovoj poznanici, koju je smatrala suparnicom, otkriva “Vašington post”.

Teorije o zataškavanju

Neki analitičari smatraju da je ljubavni skandal samo izgovor da Petreus ne svedoči pred specijalnom komisijom Senata o pogibiji američkog ambasadora u Bengaziju, u septembru ove godine. Neimenovani senator navodi da cela stvar liči na Votergejt, to jest na situciju kada predsednika ne obara sama afera, već njeno zataškavanje.

Ta žena, čije ime nije obelodanjeno, bila je toliko uplašena da se obratila FBI i potražila zaštitu, izjavila su za list tri visoka zvaničnika zadužena za istragu.

Tako je otkriveno da je mejlove slala Pola Brodvel, bivša pripadnica američke vojske i Petreusov kobiograf.

FBI je vezu otkrio prateći Petreusove mejlove, nakon što je upozoren da Brodvelova možda ima pristup njegovom ličnom imejl nalogu.

Prema pisanju “Njujork tajmsa, FBI je tako otkrio da je mejlove slala 40-godišnja Pola Brodvel, bivša pripadnica američke vojske i Petreusov kobiograf. Islednici su tada nabasali na nekoliko stotina eksplicitnih pisama.

Ljubavnice ih koštale karijere

Ne zna se u kakvoj su vezi misteriozna žena i Petreus. Londonski “Tajms” tvrdi da ta osoba nije bila član Pertreusove porodice, a i ovaj list citira i reči jednog funkcionera američkog Kongresa, koji tvrdi da je od ljudi iz obaveštajne službe doznao da je istraga FBI “započela od dveju žena”.

Saopšteno je jedino da ne radi u CIA i da to nije njegova supruga Holi. Islednici dodaju da se po imejlovima jasno vidi da je Brodvelova verovala da joj je ta žena konkurentkinja i da ugrožava njen odnos sa generalom.

Petreusova žena ćerka nekadašnjeg upravnika Vest Pointa

Petreus je u sredu napunio 60 godina i već 38 godina je u braku sa suprugom Holi, koju je upoznao kao kadet na vojnoj akedemiji Vest Point. Ona je u to vreme bila ćerka upravnika akademije, na kojoj je Petreus 1974. diplomirao kao najbolji u klasi.

Zanimljivo je da mnogi mediji zapravo navode i da je Brodvelova u početku želela da iskosti generala da za napredovanje u karijeri.

Holi Petreus, sa kojom bivši direktor ima dvoje dece, poznata je po svom humanitarnom angažovanju za pomoć porodicama vojnika, a uključila se i u rad Biroa za finansijsku zaštitu potrošača, sa namerom da formira službu za pomoć pripadnicima armije koji imaju finansijskih problema.

Brodvelova pisala o seksu ispod radnog stola

U predgovoru svoje knjige Brodvelova piše da je Petreusa prvi put srela u proleće 2006, kao studentkinja postdiplomskih studija na Fakultetu državne uprave Kenedi na Univerzitetu Harvard, koji je general posetio radi razgovora o svojim iskustvima iz Iraka, i o novom priručniku za borbu protiv pobunjenika na kom je radio.

Prema podacima na sajtu njenog izdavača, Brodvelova je takođe diplomirala na Vest Pointu, sa najvišim ocenama iz stručnih predmeta, fizičke spremnosti i veština potrebnih za vojno rukovođenje.

Neimenovana osoba, koja za Petreusov pad krivi njegovu biografikinju i ljubavnicu Polu Brodvel, tvrdi da je ova uložila veliki trud da bi on “pao u njene kandže”. Isti izvor smatra i da je Brodvelova, koja je udata i majka dvoje dece, 60-godišnjim ratnim herojem bila opsednuta u nastojanju da unapredi sopstvenu karijeru, i opisuje je kao “besramnu kraljicu maturske večeri, opsednutu sopstvenom promocijom”.

Nakon što je otkrio ljubavnu vezu između Petreusa i Brodvelove, FBI je nastavio da presreće njihove mejlove - pri čemu su otkrivene i poruke sa eksplicitnim seksualnim sadržajem, kao što su recimo one u kojima se spominje seks ispod radnog stola.

Povezane vesti: FBI razotkrio aferu: Direktor CIA varao ženu sa pukovnicom Direktor CIA podneo ostavku zbog vanbračne afere

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.