Direktor CIA OPTUŽIO RUSIJU da se mešala u izbore u SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2017, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor CIA OPTUŽIO RUSIJU da se mešala u izbore u SAD

Prema rečima Majk Pompea, SAD moraju da pojačaju napore da zaustave curenja poverljivih informacija, navodi AP.

Direktor CIA Majk Pompeo optužio je Rusiju da se mešala u predsedničke izbore u SAD 2016. godine u okviru višedecenijskog napora da "podrije američku demokratiju" i ocenio da je u porastu otkrivanje poverljivih američkih obaveštajnih podataka.

Za to delimičnu odgovornost snosi, kako je rekao, "obožavanje" onih koji objavljuju poverljive informacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poput Edvarda Snoudena, prenose američke agencije.

Prema njegovim rečima, SAD moraju da pojačaju napore da zaustave curenja poverljivih informacija, navodi AP.

On je u intervjuu za MSNBC naglasio da je Trampova administracija usredređena na zaustavljanje curenja bilo kakve vrste informacija iz bilo koje vladine agencije.

- Ne mogu da govorim o detaljima obaveštajnih podataka, ali obaveštajci su rekli da su se Rusi mešali u ove izbore na način koji, iskreno, nije naročito originalan -  rekao je Pompeo, a prenosi Blumberg.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.