Direktor CIA: ID koristi i pravi hemijsko oružje

Izvor: B92, 12.Feb.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor CIA: ID koristi i pravi hemijsko oružje

Vašington -- Ekstremisti ID više puta su upotrebili hemijsko oružje i u stanju da su da proizvedu male količine hlora i iperita, kaže direktor američke CIA Džon Brenan.

"Više puta Islamska država je upotrebila hemijsko oružje u borbi", rekao je Brenan u intervju za CBS.

Prema njegovim rečima, "CIA veruje da ID ima kapacitete da proizvede male količine hlora i iperita".

Na pitanje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << li su džihadisti u stanju da izvezu ove hemijske supstance radi korišćenja izvan Sirije ili Iraka, Brenan je rekao da je to moguće.

"Zbog toga je važno da se preseku transportne rute koje džihadisti koriste", rekao je Brenan.

Šef američke Nacionalne bezbednosti Džejms Klaper rekao je u utorak pred Komitetom za oružane snage SAD da je ID "ozbiljna pretnja" kao organizacija koja može da "usmeri i inspiriše napade na veliki broj ciljeva širom sveta".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Direktor CIA: ID više puta upotrebila hemijsko oružje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2016

Ekstremisti Islamske države (ID) više puta su upotrebili hemijsko oružje i u stanju da su da proizvedu male količine hlora i iperita, izjavio je danas direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Brenan..."Više puta Islamska država je upotrebila hemijsko oružje u borbi", rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.