Bivši šef CIA za Balkan: Cilj Republike Srpske - opstanak

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2017, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši šef CIA za Balkan: Cilj Republike Srpske - opstanak

Američki stručnjak za Balkan Stiven Mejer ocenio da je da BiH nije uspela kao država, i da je u ovom trenutku cilj Republike Srpske da opstane i služi interesima svog naroda najbolje što može.

Mejer kaže da se predsednik Republike Srrpske Milorad Dodik kreće linijom između proglašenja nezavisnosti i saradnje, što je način da njegove opcije ostanu otvorene, a da se od drugih ogradi.

- U određenom trenutku, Republika Srpska će morati da odluči šta želi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Slutim da će se to desiti negde tokom Dodikovog mandata. Teško je reći kako će se ovo završiti, ali jasno je da BiH nije uspela kao država - rekao je Mejer za "Sputnjik".

On smatra da bi BiH mogla da nastavi da postoji ovakva kakva jeste, ali da bi to bila krajnje nefunkcionalna zemlja, i da je realnost da BiH ne funkcioniše, pošto je realna moć negde drugde.

Mejer je napomenuo da godinama govori da je BiH fikcija koju je stvorio Zapad da bi zadovoljio vlastite interese i da BiH ima malo veze sa interesima glavnih etničkih grupa u regionu.

Mejer, koji je i bivši zamenik šefa američke tajne službe CIA za Balkan, ocenio je da su Srbi i srpski interesi zanemareni u mnogim oblastima, i dodao je da to ima veze sa činjenicom da Zapad Srbiju i Republiku Srpsku smatra odgovornim za ratove devedesetih godina prošlog veka.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.