Presuda za ubistvo Tatona 7. juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2017, 04:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda za ubistvo Tatona 7. juna

Viši sud u Beogradu zakazao je za 7. jun objavljivanje presude navijaču Partizana Đorđu Preliću koji se tereti za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda 2009. godine, pošto je danas izlaganjem završnih reči okončano ponovljeno suđenje.

Prelić je u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora - maksimalnu kaznu za ubistvo, ali mu je odobreno ponavljanje suđenje nakon što je uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i izručen iz Španije 2014. godine posle višegodišnjeg bekstva.

Više javno tužilaštvo je u završnoj reči predložilo sudu da Prelića ponovo proglasi krivim i osudi na maksimalnu kaznu zatvora, a isto je predložio i punomoćnik Tatonove porodice Slobodan Ružić.

Prelićevi branicoi tražili su oslobađajuću presudu.

I na novu presudu i tužilaštvo i Prelić će imati pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Taton je pretučen u masovnoj tuči navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine neposredno pred utakmicu Partizan - Tuluz, koju je doššao da gleda.

Prelić je u junu 2014. godine izručen Srbiji iz ŠŠpanije nakon viššegodišnjeg bekstva, pa mu je zbog pravosnažžne presude kojom je osuđen u odsustvu na 15 godina zatvora, odobreno ponavljanje suđenja.

On je na početku ovog postupka negirao bilo kakvu vezu sa smrću Tatona, tvrdeći da nije učestvao u tuči.

Višši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvora.

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa huligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odslužžili kazne.

Suđenje zbog ovog krivičnog dela ponavlja se i Dejanu Puzigaći koji je u ponedeljak negirao krivicu.

On je uhapšen nakon višegodišnjeg bekstva u Atini, a potom izručen Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas završnica suđenja Preliću za ubistvo Tatona

Izvor: B92, 25.Maj.2017

Beograd -- Višem sudu u Beogradu za danas u zakazane završne reči na ponovljenom suđenju navijaču Partizana Đorđu Preliću za ubistvo Brisa Tatona...Nakon što tužilaštvo, branioci i Prelić daju svoja završna izlaganja, sud će zakazati izricanje presude...Prelić je u odsustvu već osuđen...

Nastavak na B92...

Suđenje za ubistvo Brisa Tatona: Danas završne reči Đorđu Preliću

Izvor: Telegraf.rs, 25.Maj.2017

U Višem sudu u Beogradu za danas su zakazane završne reči na ponovljenom suđenju navijaču Partizana Ðorđu Preliću koji se tereti za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda 2009. godine...Nakon što tužilaštvo, branioci i Prelić daju svoja završna izlaganja, sud će zakazati...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.