Suđenje Puzigaći za ubistvo Tatona počinje u ponedeljak

Izvor: Blic, 22.Apr.2017, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Puzigaći za ubistvo Tatona počinje u ponedeljak

U Višem sudu u Beogradu u ponedeljak bi trebalo da počne ponovljeno suđenje Dejanu Puzigaći optuženom za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

Na zimus održanom pripremnom ročištu Puzigaća se kratko izjasnio da nije kriv za delo za koje se tereti, dok će na suđenju detaljno moći da iznese svoju odbranu.

Viši sud u Beogradu je krajem novembra odobrio ponavljanje suđenja Puzigaći, jer je ranije, zbog bekstva, osuđen u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odsustvu na 14 godina zatvora zbog ubistva Tatona.

Prema zakonu, pravosnažna presuda će ostati na snazi do donošenja nove odluke, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega.

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godinem, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Puzigaća je optužen kao jedan od organizatora navijačkih nereda.

On je septembru 2015. godine uhapšen u Atini po srpskoj poternici, a u aprilu 2016. godine je izručen Srbiji i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora.

Zamonašio se na Tajlandu

U Atini je identifikovan i priveden u monaškoj odori jer se zamonašio u Ruskoj pravoslavnoj crkvi na Tajlandu tokom bekstva od pravosudnih organa Srbije.

On je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Ponovljeno suđenje za ubistvo Tatona vodi se i prema đorđu Preliću koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona.

Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Bris Taton

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.