Izvor: HotSport.rs, 25.Nov.2014, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

‘SRPSKA ATINA’ SVETLA OBRAZ PRESTONICI I SRBIJI: U Novom Sadu paljenje sveća za Marka

Kada je 2009. godine u Beogradu tragično nastradao francuski navijač Bris Taton u Srbiji je proglašen Dan žalosti, hiljade građana prestonice palili su sveće za preminulog, bilo je čak i predloga da mu se dodeli jedna ulica, opšta histerija.

Pre tri dana u Istanbulu je mučki ubijen momak iz Srbije Marko Ivković, a osim tobožnjih pretnji treneru Galatasaraja u vezi njegovog budućeg (ne)dolaska u Srbiju od zvaničnika >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << ili građanskih udruženja nismo čuli ni reč. Niko ni da ga spomene izuzimajući njegove drugare iz navijačke grupe koji su se okupili u subotu ispred crkve Svetog Marka.
Za razliku od Beograda u Novom Sadu u utorak će građani imati priliku da odaju poštu Ivkoviću i to posle inicijative koju su pokrenule Novine novosadske u kojoj se kaže:
- Redakcija Novina novosadskih poziva Novosađane, bez obzira na navijačko ili bilo koje drugo opredeljenje, da iskažu humanost i odaju poštu stradalom navijaču Crvene Zvezde Marku Ivkoviću koji je mučki ubijen u Istanbulu, pred košarkašku utakmicu beogradskog kluba i Galatasaraja.
Pozivamo sugrađane da sutra (utorak) u 17 časova, zapale sveću kod spomenika Miletiću u centru Novog Sada i na taj način ne samo odaju poštu, već iskažu i dostojanstvo, nacionalnu svest i revolt zbog ovog gnusnog i bezumnog zločina, kao i još gnusnijih reakcija kako navijača Galatasaraja, tako i dela turske javnosti u danima nakon ubistva.
Mi ćemo samo da dodamo, stidi se Srbijo i Beograde, svaka čast Novi Sade.
hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.