Izvor: Blic, 24.Maj.2016, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispitan novi svedok u slučaju Taton, čeka se odluka suda

Viši sud u Beogradu ispitao je novog svedoka povodom ubistva francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine, Slobodana Čenića, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Čenić nije svedočio tokom suđenja u okviru odlučivanja o zahtevu za ponavljanje krivičnog postupka koje su tražili branioci pravosnažno osuđenih Ivana Grkovića i Dejana Puzigaće.

Njega je Viši sud ispitao u ponedeljak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u svojstvu svedoka, po nalogu iz rešenja Apelacionog suda u Beogradu, precizirala je Koljenššić.

Apelacioni sud je u aprilu ukinuo odluku Višeg suda kojom je bio odbačen novi vanredni pravni lek branilaca Grkovića i Puzigaće - zahtev za ponavljanje krivičnog postupka podnet zbog novih okolnosti, a to je, kako tvrdi odbrana, iskaz svedoka Čenića koji do sada nije svedočio.

Istom odlukom Višem sudu je naloženo da sprovede izviđajne radnje i ispita Čenića, i da potom ceni sve dokaze i donese na zakonu zasnovanu odluku.

Viši sud je shodno zakonu, nakon saslušanja Čenića dostavio spise predmeta Višem javnom tužilaštvu radi davanja mišljenja, nakon čega će doneti novu odluku.

Čenić ne živi u Srbiji, već je na privremenom radu u Švedskoj, a prošle godine se javio listu Informer i dao intervju povodom slučaja Taton, tvrdeći da Francuza niko nije gurnuo u smrt, već da je on bežeći od tuče sam pao u prolaz (visine oko četiri metra) kod javne garažže na Obilićevom vencu, u centru Beograda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.