Izvor: Blic, 27.Sep.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠUTANOVAC MEŠA KARTE Branislav Lečić dobija novu ulogu u SAMOM VRHU DS

Osim što je tokom vikenda promenila šefa i potpredsednike, Demokratska stranka (DS) će za mesec dana izabrati i ostale stranačke organe.

Ceo moj tim za potpredsednike @demokrate je pobedio! Još jednom hvala svim demokratama koji su nam dali ovako veliku podršku! #JakaDs pic.twitter.com/WXnV6KX54w

Kako “Blic” saznaje, demokrate će najverovatnije 29. oktobra održati radnu Skupštinu stranke gde će biti izabran glavni i izvršni odbor, stranački sekretari, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << politički savet, statutarna komisija...

- Promena će biti u stranci, i svi su toga svesni. Priče uveliko kruže da će biti i pomeranja na funkcijama, ali smena. Razgovori na tu temu će se dešavati u narednom periodu. Do stranačke skupštine će sve biti manje-više poznato, i na njoj će se praktično samo formalizovati te odluke - priča izvor “Blica” iz DS.

Na tom stranačkom sastanku trebalo bi da bude izabran i zamenik predsednika stranke. To bi, nezvanično, mogao da bude Branislav Lečić. Zamenik predsednika se, prema Statutu DS, bira iz redova potpredsednika, na predlog šefa stranke. To bi trebalo da bude onaj potpredsednik koji je dobio najviše glasova, što je u ovom slučaju Lečić.

Izvor “Blica” kaže da bi na čelu Političkog saveta DS trebalo da ostane Dragoljub Mićunović.

- On i Dragan Šutanovac su u dobrim odnosima. I on i svi ostali u stranci bi voleli da ostane na tom mestu, tako da će odluka biti na Mićunoviću - priča naš izvor.

Već sada se spekuliše da bi Radoslav Milojičić Kena, poslanik i šef izbornog štaba novog lidera DS Dragana Šutanovca, mogao da bude predsednik Izvršnog odbora, u kome je do sada bio zamenik.

Na toj funkciji zameniće kolegu iz poslaničke klupe Gorana Ćirića, za koga se priča da bi možda mogao da preuzme vođenje poslaničkog kluba DS u Skupštini Srbije. Druga varijanta je da "skupštinsko kormilo" pripadne Nataši Vučković, koja je do sada bila zamenica šefa poslaničke grupe. Kao jedna od opcija za tu funkciju pominje se i Balša Božović, ali izvor “Blica” iz ove stranke kaže da se to najverovatnije neće desiti.

- Božović je šef odborničke grupe i Skupštini garad Beograda, poslanik je, i vodi gradski odbor DS. On će nastaviti da radi to što je radio i do sada - priča naš izvor.

Za novog internacionalnog sekretara stranke viđena je dosadašnja portparolka Aleksandra Jerkov, koja bi na toj funkciji mogla da nasledi internacionalnog sekretara Vladimira Todorića koji će se, priča se, ubuduće baviti advokaturom.
Pogledaj vesti o: Branislav Lečić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ŠUTANOVAC PREKRAJA STRANKU: Branislava Lečića čeka mesto u samom vrhu DS

Izvor: Kurir, 27.Sep.2016

...Demokrate će najverovatnije 29 oktobra održati radnu Skupštinu stranke gde će biti izabran glavni i izvršni odbor, stranački sekretari, politički savet, statutarna komisija..- Promena će biti u stranci, i svi su toga svesni Priče uveliko kruže da će biti i pomeranja na funkcijama, ali i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.