Za uređenje korita Rakitnice 2.800.000 KM

Izvor: Cafe.ba, 03.Avg.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za uređenje korita Rakitnice 2.800.000 KM

ROGATICA - Javna ustanova "Vode Srpske" u Rogatici realizuje projekat uređenja korita rijeke Rakitnice, čija je vrijednost oko 2.800.000 KM, a sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske iz sredstava Evropske investicione banke.

Direktor "Voda Srpske" Dragan Anđelić rekao je danas novinarima u Rogatici da je cilj ovog projekta da od plavljenja bude zaštićeno poljoprivredno zemljište, stambeni objekti u gradskom dijelu i dio vodovoda koji je ugrožen.

Radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << će biti izvođeni na dvije lokacije u dužini oko 4.800 metara, a radi se na uklanjanju nanosa, šiblja, drveća, povećanju proticajnog profila na jednom dijelu kamene obaloutvrde i izvode se betonski radovi.

Anđelić je istakao da radove izvode preduzeća "Prijedor-putevi" iz Prijedora i "Keso-promet" iz Zvornika, a rok za završetak radova je kraj februara naredne godine ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti.

Projekat uređenja korita rijeke Rakitnice je jedan od projekata iz programa hitnih mjera za zaštitu od poplava, koji je Vlada Republike Srpske usvojila na prijedlog Javne ustanove "Vode Srpske" i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac rekao je novinarima da je ovaj projekat od izuzetne važnosti za ovu opštinu, koji će trajno riješiti problem plavljenja plodnog rogatičkog polja i grada, jer je planinska rijeka Rakitnica više puta ugrožavala gradsko područje.

Puhalac je istakao da je ova opština obezbijedila projektnu dokumentaciju i regulisala pravnu regulativu za provođenje projekta.

On kaže da je u toku izrada nove projektne dokumentacije za uređenje dijela korita ove rijeke u donjem dijelu grada, ispod crkve do stijena, što bi trebalo da bude urađeno u narednoj godini kako bi bio trajno riješen problem zaštite od poplava rogatičkog polja i gradskog područja.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.