Udarna grupa protiv terorizma

Izvor: Cafe.ba, 25.Maj.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udarna grupa protiv terorizma

BANJALUKA - U BiH postoji terorizam, kao i ideologija koja ga prihvata, podržava i finansira, zbog čega je neophodno da bezbjednosne agencije zajednički analiziraju i procijene ovaj problem, te pronađu zajedničke odgovore za deradikalizaciju ekstremnih i nasilnih pokreta u BiH.

Kazao je to Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, nakon sastanka sa Draganom Lukačem, prvim čovjekom MUP-a RS.

"Moramo raditi lokalne strategije i silaziti u lokalne zajednice i vidjeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << šta je uloga vjerskih zajednica u BiH po tom pitanju, te koja je uloga medija po pitanju pomenute deradikalizacije", rekao je Mektić.

On je rekao da državljani BiH koji se bore na stranim ratištima, prvenstveno u Siriji i Iraku, po povratku predstavljaju ozbiljan problem u BiH, podsjetivši da zločin u Zvorniku na određen način ima veze s osobom koja je bila na ratištu u Siriji, što treba da dokaže istraga.

Prema njegovim riječima, u toku je proces dogovora bezbjednosnih struktura u BiH u vezi sa formiranjem operativne grupe za borbu protiv terorizma u BiH, i to mora biti urađeno u hitnoj proceduri jer nema vremena za odugovlačenje s tim pitanjem.

Lukač je istakao da će formiranje operativne grupe za borbu protiv terorizma na nivou BiH umnogome doprinijeti borbi protiv tih krivičnih djela.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Udarna grupa protiv terorizma

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2015

BANJALUKA - U BiH postoji terorizam, kao i ideologija koja ga prihvata, podržava i finansira, zbog čega je neophodno da bezbjednosne agencije zajednički analiziraju i procijene ovaj problem, te pronađu zajedničke odgovore za deradikalizaciju ekstremnih i nasilnih pokreta u BiH...Kazao je to Dragan...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.