U nekoliko dana maja palo više kiše nego što je mjesečni prosjek

Izvor: Cafe.ba, 30.Maj.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nekoliko dana maja palo više kiše nego što je mjesečni prosjek

Za samo nekoliko dana maja, od 21. do 26., prevaziđene su prosječne količine padavina za cijeli taj mjesec, pokazuju podaci Hidrometeorološkog zavoda RS-a.

Od 21. do 26. maja najviše padavina je bilo u sjevernim i zapadnim predjelima RS.

Najviše kiše je palo u Gradišci i Istočnom Drvaru i to 130 litara po metru kvadratnom, zatim u Bosanskom Novom, Srpcu, Ribniku…

Jače padavine su 21. maja zahvatile zapadne i sjeverne predjele RS, a jaka kiša je >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << padala i 22. maja.

Najviše padavina je u tom periodu bilo u Bosanskom Novom i to 90,5 litara po metru kvadratnom. Istovremeno, najmanje kiše je bilo na jugu Hercegovine, javlja Fena.

Već 23. maja padavine su slabile, a bilo je više suhog vremena uz povremene pljuskove.

Međutim, tokom narednog dana padavine su ponovo jačale. U noći ka 24. maju i tog dana kiša se širila od istoka: Semberije, preko regiona Doboja, Posavine do Banje Luke i zapadnih predjela RS.

Najviše padavina u tom periodu je bilo u Doboju 87,5 l/m2, a ponovo najmanje kiše bilo je na jugu Hercegovine i u gornjem Podrinju.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.