Strože kazne i kontrole prevoza opasnih materija

Izvor: Cafe.ba, 13.Okt.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strože kazne i kontrole prevoza opasnih materija

Novim zakonom o prevozu opasnih materija u Republici Srpskoj propisane su strože kontrole prevoznika, a i kazne će biti veće i usklađene sa evropskim, rekao je danas u Trebinju Aleksandar Vranješević, načelnik Odjeljenja za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara u MUP-u Srpske.

Nakon javne rasprave o Nacrtu zakona o prevozu opasnih materija u Republici Srpskoj, Vranješević je istakao da će ubuduće biti pojačan i nadzor nad prevozom opasnih materija u cilju >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << veće bezbjednosti.

"Riječ je o potpuno novom zakonu. Sve što je predviđeno pravilima Evropske unije o prevozu opasnih materija provodiće se i u Republici Srpskoj da ne bismo imali nikakvih problema prilikom njihovog transporta", rekao je Vranješević.

On je dodao da je zakon manji u odnosu na prošli, ali da je vezan za međunarodne ugovore u kojima su svi propisi jasno definisani, napominjući da su i eksperti Evropske unije dali pozitivno mišljenje o tekstu nacrta zakona.

Pitanje prevoza opasnih materija pored vodotokova i drugi detalji, Vranješević kaže da će biti definisani podzakonskim aktima.

Prva javna rasprava o Nacrtu zakona o prevozu opasnih materija u Republici Srpskoj održana je u Trebinju, a do kraja sedmice biće organizovane i u ostalim gradovima Srpske.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.