Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Ima razlika, ali zajedno smo za mir

Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama završili su razgovor u četiri oka, a domaćin je rekao da su dve zemlje ključne za mir u regionu.

"To što imamo različite stavove oko nekih stvari ne znači da nismo svesni činjenice da dve zemlje igraju značajnu ulogu u očuvanja mira", rekao je Rama.

Vučiću je ispred palate, u kojoj se održavaju zvanični razgovori, priređen svečani doček, uz intoniranje himni dve države i smotru garde, a dočekao ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Rama.

Vučića je prethodno na aerodromu dočekao zamenik premijera Niko Peljesi.

Vozilo u kome su bili Vučić i njegova pratnja sprovedeno je od aerodroma kroz grad uz visoke mere obezbeđenja i pratnju vojnog helikoptera.

Sastanak sa Ramom je počeo pre 12 časova, a Vučić će nakon toga razgovarati i sa predsednikom Bujarom Nišanijem, zatim predsednikom parlamenta Iljirom Metom i gradonačelnikom Tirane Ljuljzimom Bašom.

Prvi dan posete Vučić će završiti susretom sa predstavnicima udruženja Srba u Albaniji.

Drugog dana posete predviđeno je da Vučić učestvuje na "Bečkom ekonomskom forumu - Tirana 2015", kome će prisustvovati i premijeri iz regiona.

Vučić je uoči posete poručio da Srbija želi dobre odnose sa Tiranom, dok je Rama rekao da bi Srbija i Albanija na Balkanu trebalo da budu ono što su Francuska i Nemačka bili u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Susret dva premijera u palati Brigada je drugi bilateralni susret Vučića i Rame, ali je reč o prvoj u istoriji poseti jednog predsednika Vlade Srbije albanskoj prestonici.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.