Plastenici za penzionere i nezaposlene

Izvor: Cafe.ba, 01.Sep.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plastenici za penzionere i nezaposlene

Opština Petrovo uključila se u projekat pod nazivom "Ekonomsko osnaživanje nezaposlenih kroz proizvodnju povrća u plastenicima" u okviru kojeg će oni koji ispune uslove dobiti plastenike od 100 metara kvadratnih i dodatnu opremu.

Pravo učešća imaju nezaposleni, stanovnici sa niskim mjesečnim primanjem /penzioneri - sposobni za obavljanje plasteničke proizvodnje/ sa područja Petrova koji posjeduju obradivo poljoprivredno zemljište u neposrednoj blizini stambenog objekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << u kojem stanuju, te nezaposlene osobe koje u svom vlasništvu imaju plastenike površine 200 i više metara kvadratnih koje će registrovati u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge i održe registrovanu djelatnost minimalno dvije godine.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković uputio je danas javni poziv svim zaintersovanim da se prijave do 15. septembra.

Cilj projekta je smanjenje siromaštva i pomoć ekonomskom oporavku u opštini Petrovo. Vrijednost jednog paketa je 2.450 KM.

Program sufinansiraju sa po 40 odsto /980 KM/ opština Petrovo i humanitarna organizacija "Muslim Ejd" /980 KM/ i sa 20 odsto /490 KM/ korisnik.

Skupština opštine Petrovo donijela je juče odluku da za subvencionisanje kupovine 20 plastenika iz opštinskog budžeta bude izdvojeno 19.600 KM.

Petković je na zasjedanju Skupštine opštine rekao da se projekat u Petrovu realizuje zahvaljujući podršci grada Doboja.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.