Oduzeta roba vrijednosti 400.000 KM

Izvor: Cafe.ba, 29.Mar.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oduzeta roba vrijednosti 400.000 KM

SARAJEVO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na podrčju reginalnih centara Sarajevo i Tuzla, u nekoliko odvojenih akcija, privremeno su oduzeli raznu robu ukupne vrijednosti 400.000 KM zbog neposjedovanja bilo kakve dokumentacije o njenom porijeklu, saopšteno je danas iz Uprave.

U okviru redovnih aktivnosti ovlašteni službenici UIO u Regionalnom centru Sarajevo na više lokacija su od pravnih i fizičkih lica privremeno oduzeli veću količinu mobilnih aparata, odjeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << i obuće, sunčanih naočara, te određenu količinu akcizne robe kao što su cigarete, kafa i rezani duvan koji su nezakonito prodavani u BiH.

Lica od kojih je roba privremeno oduzeta nisu posjedovala dokumentaciju o njenom porijeklu, odnosno ova roba nije bila prijavljena službenicima UIO prilikom ulaska na carinsko područje BiH.

Procjenjena vrijednost privremeno oduzete robe približno iznosi 300.000 KM.

U nekoliko odvojenih operativnih akcija ovlašteni službenici UIO u Regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli kozmetiku, razne odjevne predmete, sunčane naočare, obuću i sportsku opremu ukupne tržišne vrijednosti nešto više od 100.000 KM koji su nelegalno prodavani na tržištu BiH.

Ni za ovu robu nije postojala dokumentacija o porijeklu što znači da je riječ o robi koja je prokrijumčarena na tržište BiH.

Protiv lica od kojih je roba privremeno oduzeta ovlaštena službena lica UIO pokrenuće postupke pred nadležnim pravosudnim organima.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.