Mještoviti brakovi su (ne)poželjni u BiH

Izvor: Cafe.ba, 27.Feb.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mještoviti brakovi su (ne)poželjni u BiH

U okviru projekta „Snaga različitosti“ u prostorijama Udruženja građana Prijatelji prirode „Eko element“ u Bugojnu upriličena je debata o temi: „Mješoviti brakovi su (ne)poželjni u Bosni i Hercegovini“.

Afirmacijsku ekipu predstavljali su učenici iz Bugojna, a negacijsku učenici iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Debatu je pratio veliki broj nastavnika i profesora, predstavnici „Eko-elementa“ i drugih udruženja građana s područja gornjovrbaske regije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << prenosi Fena.

Projekt „Snaga različitosti“ traje već deset mjeseci, finansijski je podržan od Ambasade SAD-a u našoj zemlji, a realizira se na području Bugojna, Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Donjeg Vakufa.

Osnovni cilj projekta je promicanje međuetničkog dijaloga među učenicima, nastavnicima i pripadnicima multietničkih zajednica.

U proteklom periodu organizirano je nekoliko seminara, okruglih stolova i radionica, dok će projekt biti okončan debatama.

Učenici su ranije debatirali o temi „Dvije škole pod jednim krovom“, a ostalo je još da se realizira debata o temi : „Ostati ili otići iz Bosne i Hercegovine?“.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.