Magla usporava saobraćaj

Izvor: Cafe.ba, 18.Dec.2014, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla usporava saobraćaj

BANJALUKA - Saobraćaj jutros usporava magla koja smanjuje vidljivost na većem broju putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, navode iz Auto-moto saveza Srpske.

Vidljivost je zbog magle smanjena na području Mrkonjić Grada, Šamca, Doboja, Foče i Bijeljine, te u Posavini.

Magle ima i na putnim pravcima Travnik - Donji Vakuf na prevoju Komar, Srbljani - Bihać, Ripač - Vrtoče, Bosanski Petrovac - Drvar /Oštrelj/, Ključ - Bosanski Petrovac, Kupres - Šuica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << te na području Kiseljaka, Livna, Bosanskog Grahova, Tomislavgrada.

Vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara. Vozačima se skreće pažnja da budu dodatno oprezni zbog mokrih i klizavih kolovoza, kao i učestalih odrona.

Zbog aktiviranih klizišta otežano se saobraća na putnom pravcu od Karanovca prema lokalitetu Ugar u mjestu Boočac i u Čardačanima na dionici Klašnice - Prnjavor.

U toku je sanacija klizišta na lokalitetu Grebak na magistralnom putu Mostar - Nevesinje zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 15 minuta.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

U mjestu Đevanje na dionici magistralnog puta Zvornik - Drinjača zbog radova vozila saobraćaju jednom trakom.

Na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova, saobraćaj se povremeno odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Šešlije -Johovac i Johovac - Rudanka, gdje dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Jednom trakom vozila saobraćaju na dionicama Klašnice - Prnjavor u mjestu Čardačani, Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Deminiranje se izvodi na dionici magistralnog puta Doboj - Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, pa će od 9.00 do 15.00 časova dolaziti do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 19. decembra.

I dalje je zbog klizišta obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija u Babajićima. Saobraćaj se odvija obilaznicom preko Dubrava.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.