Magla otežava saobraćaj

Izvor: Cafe.ba, 28.Nov.2014, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla otežava saobraćaj

Magla jutros smanjuje vidljivost na više putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni, navode iz republičkog Auto-moto saveza.

Na području Republike Srpske magla je smanjila vidljivost na 50 do 70 metara na području Foče, Istočnog Sarajeva i Bijeljine.

U FBiH vidljivost je zbog magle smanjena na 50 do stotinu metara na putnim pravcima Kupres - Livno, Šuica - Tomislavgrad, Glamoč - Mlinište, Čapljina - Stolac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << zatim na području Kiseljaka, na autoputu, u sarajevskom kantonu, te ponegdje u zapadnim krajevima.

Kolovozi su mokri i klizavi, magle ima i po kotlinama i pored rijeka, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni na kolovoz.

Zbog klizišta u Čardačanima, na dionici magistralnog puta Klašnice - Prnjavor, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

I dalje je zbog radova na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. Predviđeno je da radovi traju do 12. januara naredne godine.

Radovi se izvode i na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, ali se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na dionicama puteva Karanovac - Crna Rijeka i Karanovac - Mitrovići zbog izvođenja radova usporeno je odvijanje saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnih puteva Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj.

Do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja od 8.00 do 15.00 časova dolazi na dionici magistralnog puta Doboj - Tuzla zbog deminiranja terena u mjestu Stanić Rijeka.

Zbog klizišta jednom trakom saobraća se na putnim pravcima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Na lokalnom putu Doboj Novi tri do manastira na Ozrenu do 15. decembra biće obustavljen saobraćaj zbog gradnje mosta u mjestu Tekućica. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na dionicu magistralnog puta Doboj /Poljice/ - Stanić Rijeka.

Iz AMS apeluju da vozači drže rastojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja pri prelasku granice su minimalna.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.