Kolovozi klizavi, magla smanjuje vidljivost

Izvor: Cafe.ba, 27.Jan.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolovozi klizavi, magla smanjuje vidljivost

BANJALUKA - Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, snijega mjestimično ima na putevima u višim predjelima, a magla smanjuje vidljivost na području Semberije, Mrkonjić Grada i Foče.

Snijega ima na putu Karanovac - Kneževo - Ugar, navode iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vozače upozoravaju i na zaleđen kolovoz mjestimično na putevima u zapadnim krajevima, područje Ripča, Laništa, Oštrelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << kao i dionicama Kupres - Livno i Glamoč - Mlinište.

Zimske službe su na terenu i čiste i posipaju put gdje je to neophodno.

Magla smanjuje vidljivost na području Semberije, Mrkonjić Grada i Foče na 50 do 100 metara, kao i na pravcima Ripač - Vrtoče, Petrovac - Lanište, Petrovac - Drvar.

Zbog niske jutarnje temperature moguća je poledica preko mostova, nadvožnjaka i prilazu tunelima.

Opasnost od odrona povećana na putevima Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Jezero - Novo Selo, Karanovac - Kneževo - Ugar, Bratunac - Skelani, LJubovijski most - Drinjača i Šekovići -Caparde.

Na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i koja su duža od osam metara na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje, na granici prema Crnoj Gori.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

U mjestu Bočac, na dionici magistralnog puta od Karanovca prema Ugaru, na granici Republike Srpske i Federacije BiH, zbog aktiviranog klizišta, vozila saobraćaju jednom trakom.

Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka.

Saobraćaj je i dalje obustavljen u Babajićima, na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija. U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na izlazu iz Prozora, na putu prema Jablanici, danas će biti nastavljena sanacija kolovoza u dužini od jednog kilometra, zbog čega će vozila saobraćati jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.