Donacija za plasteničku proizvodnju

Izvor: Cafe.ba, 22.Dec.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija za plasteničku proizvodnju

U Crkvini kod Šamca danas je 50 proizvođača koji se bave plasteničkom proizvodnjom dobilo kompletan paket za proljećnu sjetvu.

Vrijednost jednog paketa je 600 KM, donator je USAID, a implementator Američka humanitarna organizacija CRS.

"Svrha donacija je da se obnovi plastenička proizvodnja na ovom području", rekao je predstavnik sektora za lokalno-ekonomski razvoj, poljoprivredu i selo Svetozar Evđić, dodajući da se u paketu nalaze hibridi paprike i paradajza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << supstrati za sadnju, mineralno đubrivo, sistem za navodnjavanje.

Evđić je naveo da je od poplava do sada u plasteničku prizvodnju uloženo 250.000 KM.

Službenik Američke humanitarne organizacije Gordana Radić ističe da je cilj ovog projekta da ljudi nastave sa proizvodnjom kojom su se ranije bavili.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.