Delegatima Doma naroda PSBiH uručena uvjerenja o dodjeljivanju mandata

Izvor: Cafe.ba, 29.Jan.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegatima Doma naroda PSBiH uručena uvjerenja o dodjeljivanju mandata

- Sjednicom predsjedava najstariji delegat Sredoje Nović

Predsjednik Centralne izborne komosije BiH Stjepan Mikić danas je izabranim delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) uručio uvjerenja o dodjeljivanju mandata, nakon čega su delegati dali svečanu izjavu, piše Anadolu Agency (AA).

Sjednicom predsjedava najstariji delegat Sredoje Nović, koji je potvrdio prisustvo svih 15 delegata.

Iz Federacije BiH u Dom naroda PSBiH iz bošnjačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << naroda izabrani su Sead Kadić, Safet Softić i Halid Genjac iz Stranke demokratske akcije (SDA), Sifet Podžić (Demokratska fronta – DF) i Fahrudin Radončić (Savez za bolju budućnost – SBB).

Iz Federacije BiH u Dom naroda PSBiH iz hrvatskog naroda izabrani su Bariša Čolak, Mario Karamatić, Zdenka Džambas i Ljilja Zovko iz Hrvatske demokrastke zajednice (HDZ BiH) te Martin Raguž (HDZ 1990).

Za Dom naroda PSBiH iz Republike Srpske izabrani su Nebojša Radmanović i Sredoje Nović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Ognjen Tadić i Darko Babalj iz Srpske demokratske stranke (SDS) i Dragutin Rodić (Demokratski narodni savez – DNS).

Za predsjedavajućeg Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda imenovan je Halid Genjac, a za zamjenika Sifet Podžić, za predsjedavajućeg Kluba hrvatskog naroda imenovana je Ljilja Zovko, za zamjenika Zdenka Džambas. Za predsjedavajućeg Kluba iz reda srpskog naroda imenovan je Sredoje Nović, dok je za zamjenika imenovac Dragutin Rodić.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.