Dan nezavisnosti BiH: Položeno cvijeće na spomen-obilježju Vječna vatra

Izvor: Cafe.ba, 01.Mar.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan nezavisnosti BiH: Položeno cvijeće na spomen-obilježju Vječna vatra

- Bosna i Hercegovina, danas, 1. marta, proslavlja 23 godine od kada su njeni građani odlučili da se zemlja odvoji se od tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) i postane nezavisna

Brojne delegacije jutros su položile cvijeće i vijence na Spomen-obilježju Vječna vatra povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Današnjem polaganju prisustvovao je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Zastupničkog doma Parlamenta BiH Šefik Džaferović, načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, delegacije boračkih udruženja Kantona Sarajevo, vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo i drugi.

Polaganju su prisustvovali i brojni građani Sarajeva.

Bosna i Hercegovina, danas, 1. marta, proslavlja 23 godine od kada su njeni građani odlučili da se zemlja odvoji se od tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) i postane nezavisna.

Prije Bosne i Hercegovine, krajem 1990. godine odluku o proglašenju nezavisnosti od bivše SFRJ donijela je Republika Slovenija, a nešto kasnije, u toku 1991. godine i Hrvatska i Makedonija.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FBiH obilježava Dan nezavisnosti BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2015

SARAJEVO - Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hecegovine, delegacije državnih, federalnih, kantonalnih, gradskih i opštinskih vlasti, kao i boračkih organizacija i drugih građana, kod spomen-obilježja Vječna vatra u Sarajevu položili su cvijeće i odali počast braniocima Bosne i Hercegovine...Kao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.