BiH ne ide na sivu listu!

Izvor: Cafe.ba, 19.Sep.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH ne ide na sivu listu!

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina neće biti stavljena na sivu listu zemalja, na kojoj se nalaze države koje ne ispunjavaju obaveze iz oblasti spriječavanja pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Odlučeno je to jutros na plenarnom zasjedanju Komiteta Savjeta Evrope za spriječavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (MONEYVAL). Ipak, bh. delegaciji je na zasjedanju izričito poručeno kako BiH u najkraćem roku mora da usvoji iizmjene Krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << zakon BiH. Ove zakonske izmjene predstavljaju obavezu BiH koja još nije izvršena, javlja Avaz.

Inače, na sivoj listi zemalja, koja podrazumijeva ulazak u tzv. ICRG proces, nalaze se Sirija, Etiopija i Jemen, a svaka zemlja u ovom procesu ostaje minimalno dvije do tri godine. U tom periodu se svaka finansijska transakcija u i iz BiH podvrgava strogom nadzoru.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

BiH ne ide na sivu listu rizičnih zemalja!

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2014

SARAJEVO, STRAZBUR - Bosna i Hercegovina zasad neće biti uvrštena na takozvanu sivu listu visokorizičnih zemalja koje ne sarađauju u sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti...Odlučio je to u petak Plenum Komiteta eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.