BH Gas: Ne postoji prijetnja da će gas iz Rusije za BiH biti obustavljen

Izvor: Cafe.ba, 31.Jan.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BH Gas: Ne postoji prijetnja da će gas iz Rusije za BiH biti obustavljen

- Isporuka gasa iz Ruske Federacije prema BiH za sada se odvija normalno. Pozivamo Sarajevogas da hitno izmiri BH-Gasu dug od 50 miliona KM, navode iz BH-Gasa.

SARAJEVO (AA) - BH-Gas je saopćio kako ne postoji nikakva odluka kojom se ukazuje da će isporuke gasa za Bosnu i Hercegovinu iz Rusije biti obustavljene ukoliko BiH izveze oružje Ukrajini, javlja Anadolu Agency (AA).

Budući da nemaju službenog dokumenta koji potvrđuje da bi do eventualne obustave isporuke >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << gasa u tom slučaju došlo, iz BH-Gas-a navode da su kontaktirali ambasadora BiH u Moskvi, Ivana Barbalića, koji je rekao da nije upućena nikakva direktna prijetnja obustavom isporuke gasa.

"Isporuka gasa iz Ruske Federacije prema našoj zemlji za sada se odvija normalno. Ovom prilikom pozivamo Sarajevogas da hitno izmiri BH-Gasu dug od 50 miliona KM", saopćeno je iz BH - Gasa uz napomenu da ulažu napore da sve obaveze prema Gazpromu izmiruje u skladu sa obligacijama.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Isporuka gasa iz Ruske Federacije se odvija normalno

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2015

SARAJEVO - Povodom informacije u pojedinim medijima da je Ruska Federacija zaprijetila da će obustaviti isporuku gasa Bosni i Hercegovini ukoliko se isporuči oružje Ukrajini, iz kompanije BH-Gas su, budući da nemaju službenog dokumenta koji to potvrđuje, kontaktirali ambasadora u Moskvi Ivana Barbalića...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.