Vulin: Samo je Tadić pokušao da izjednači Miloševića i Đinđića

Izvor: RTS, 18.Avg.2016, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Samo je Tadić pokušao da izjednači Miloševića i Đinđića

Ministar rada Aleksandar Vulin kaže da je protiv izjednačavanja bilo koga, a jedini koji je pokušao da izjednači Slobodana Miloševića i Zorana Đinđića bio je Boris Tadić kao predsednik Demokratske stranke.
"Nema nikakvog izjednačavanja, niti ja mislim da je to dobro, niti je to potrebno. Jedini koji je pokšao da izjadnači baš >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Miloševića i Đinđiđa jeste Tadić kao predsednik Demokratske stranke, koji je potpisao sporazum o istorijskom pomirenju sa Socijalističkom partijom Srbije", rekao je Vulin komentarišući izjavu lidera DS-a Bojana Pajtića.
Prema njegovim rečima, tada Bojan Pajtić nije imao nikakve primedbe na taj sporazum.
"Mislim da samo kada treba da dođu na vlast i samo kada im treba podrška od ove, ili one političke partije onda je sve moguće i sve je dozvoljeno", rekao je Vulin i dodao da "niti ima pokušaja da se bilo ko izjednači niti to treba".
Vulin je naveo da je zanimljivo da je Pajtić u to vreme to uopšte nije smetalo i da je sa tim istim SPS-om bio na vlasti od 2008. do 2012. godine u Vojvodini.
"Bilo bi dobro kada bismo imali iste principe i stavove i kada smo na vlasti i kada smo u opoziciji, a Pajtić to nažalost sigurno nema", naglasio je Vulin.
Vulin je napomenuo da je protiv izjednačavanja bilo koga, dodajući da svaka istorijska i politička ličnost jeste ličnost za sebe, a sud o njima donose istoričari, a o njihovoj politici birači.
Pajtić se juče usprotivio ideji o podizanju spomenika Miloševiću, ocenivši da je to pokušaj da se stavi znak jednakosti između njega i Đinđića, što, kako je naveo, nikada neće biti prihvatljivo za demokrate.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.