Vučić želi da bude oligarh koga se svi plaše, ali Jeremić će ga pobediti

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2017, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić želi da bude oligarh koga se svi plaše, ali Jeremić će ga pobediti

Lider SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić kaže da je Vučićeva koncepcija zemlje to da je on politički oligarh koga se svi plaše. Mišljenja je da bi pobeda kandidata SNS dovela do "cementiranja autoritarnog poretka i slamanja demokratije". Nećemo imati ni demokratiju, ni nezavisne institucije, ni novinarsku profesiju, kaže.

Aktuelna vlast ima manir da se često osvrće na ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je "ostavila prethodna vlast". Lider SDS Boris Tadić je, komentarišući to u Pressingu TV N1, kazao da protiv njegove vlasti, sadašnja vlast koristi jednu, kako je rekao, statističku laž - a koja se tiče nezaposlenosti. On navodi da je danas 690 hiljada nezaposlenih i da vlast kaže da je ona spala na 14 odsto. "A u ono vreme, sa 730 hiljada, bila je 24 posto... Pad od 40.000 ne može biti predstavljen kao 10 odsto", istakao je.

Na pitanje kolika je prosečna plata bila 2012. godine, rekao je da je bila 345 evra, a sada je oko 400, ali je istakao da je u prvoj godini mandata Mirka Cvetkovića bila nešto više od 400 evra.

Poslednjih pet godina vlasti Vučića ne postoji ekonomska kriza, i u svim zemljama regiona postoji rast od tri do pet posto, navodi. "Mi smo najslabiji po svim ekonomskim parametrima, i pad budžetskog deficita je ono gde je ova vlada pokazala rezultat i to hoću da kažem, a po svim drugim parametrima kvaliteta života - mi smo u najgoroj situaciji u regionu", ocenjuje nekadašnji predsednik Srbije. On tvrdi da su rezultati gori nego u vreme od 2000 do 2012. kada Srbija "nije imala ništa gore rezultate nego druge zemlje u tranziciji".

Govoreći po podršci Vuku Jeremiću, kazao je da je SDS procenio da on ima najviše šanse protiv Vučića. "Ja verujem da će Jeremić da uđe u drugi krug, i da će pobediti Vučića", naveo je. Dodao je da to ne znači da neće podržati Jankovića, ukoliko on uđe u drugi krug.

Sve što Vlada radi upregnuto je u kampanju Aleksandra Vučića, očigledno je da sva ministarstva rade u svrhu kampanje Aleksandra Vučića, očigledno je da neke privatne televizije (Pink i Studio B) rade sve za kampanju Aleksandra Vučića, rekao je i ocenio da se opozicija na njima pojavljuje tek dva osto programa. Ništa bolje nije na javnom servisu, dodaje. On kaže da uvek ljudi na vlasti imaju tu početnu prednost, ali dodaje da nikad to nije ovoliko korišćeno.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.