Vlada sa SPS-om neće biti delotovorna

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2014, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlada sa SPS-om neće biti delotovorna"

Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić izjavio je danas da lista okupljena oko NDS neće ući u vladu u kojoj bi bila Socijalistička partija Srbije (SPS) jer smatra da ta vlada ne bi bila delotvorna.

Neće u Vladu sa SPS-om: Boris Tadić, Dušan Petrović i Nenad Čanak

 

"Naša lista ne ulazi u vladu ako vlada nema perspektivu da reši temeljne probleme društva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Naše misljenje je da vlada u kojoj bi bio SPS ne bi bila delotvorna", rekao je Tadić novinarima nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o formiranju nove vlade.

 

Tadić je istakao da ta lista ne vodi bilo kakve "posebne" razgovore sa Srpskom naprendom strankom, niti sa bilo kim drugim i da stvari o kojima pišu mediji ne odgovaraju stvarnosti.

 

Povodom tvrdnji medija da bi članica NDS-a Tinde Kovač Cerović mogla da postane ministarka prosvete, Tadić je kazao da ga je Kovač Cerović jutros obavestila da nju niko nije ni zvao u vladu.

 

Upitan da li je spreman da bude deo opozicije i sarađuje s Demokratskom strankom, Tadić je rekao da je spreman na saradnju sa svima kako bi Srbija postala demokratsko društvo.

 

"Spreman sam da sarađuem sa svima, pa i sa mojom bivškom strankom, ako se dogovorimo", rekao je Tadić.

 

Lider Lige socijaledmokrata Vojvodine, koalicinog partnera NDS, Nenad Čanak je, upitan da li je dobio poziv da bude predsednik Skupštine, rekao da se sa njim nije razgovaralo posebno nijednog trenutka.

 

Uz Tadića i Čanka, u razgovoru s Nikolićem učestvovao je i predsednik stranke Zajedno za Srbiju, Dušan Petrović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Tadić: Nova demokratska stranka biće u opoziciji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Apr.2014

Predsjednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić rekao je danas da će te stranka u novom sazivu srbijanskog parlamenta djelovati kao opozicija, jer ne može sudjelovati u vladi u čijem je sastavu Socijalistička partija Srbije (SPS), iako je NDS suglasan s elementima programa budućeg premijera....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.