U podne sastanak Tadića i Nikolića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2012, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U podne sastanak Tadića i Nikolića

BEOGRAD -

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić i novoizbrani predsednik Tomislav Nikolić sastaće se danas u zgradi predsednika na Andrićevom vencu, gde će razgovarati o primopredaji dužnosti, rečeno je Tanjugu u predsedništvu.

Sastanak će biti održan u podne, medijima je omogućeno da snime početak sastanka, nakon čega će biti izdato saopštenje.

Tokom naredne sedmice biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održana sednica parlamenta, na kojoj će izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić položiti zakletvu.

Za danas su najavljeni i sastanci čelnih ljudi DS i koalicije SPS-PUPS-JS, kao i Nikolića sa predsednicom parlamenta Slavicom Đukić Dejanović.

Lider socijalista Ivica Dačić nije precizirao mesto i vreme sastanka, na kome će sa Tadićem razgovarati o formiranju parlamentarne većine, ali je naglasio da će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Đukić Dejanović će sa Nikolićem razgovarati u 13 sati o datumu održavanja sednice na kojoj će on položiti zakletvu, ali mesto sastanka nije saopšteno.

Socijalisti su juče održali sednicu Glavnog odbora sa koje je poručeno da DS treba da ima premijera i da vodi razgovore o budućoj vladi.

Demokratska stranka (DS) predložila je sinoć Borisa Tadića za mandatara za sastavljanje nove vlade Srbije.

Lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je spreman da preuzme mesto premijera, ukoliko koalicioni partneri prihvate načela, ciljeve i plan za funkcionisanje nove vlade.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.