Tadićev savetnik i Koštuničin kum osuđen za prevaru

Izvor: Radio 021, 14.Apr.2017, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tadićev savetnik" i "Koštuničin kum" osuđen za prevaru

Specijalni sud u Beogradu ponovo je osudio Todora Puletića, koji se lažno predstavljao kao savetnik Borisa Tadića i kum Vojislava Koštunice, na četiri i po godine zatvora.

On je osuđen i na novčanu kaznu od milion dinara zbog organizovanja grupe koja je varala građane. Njegov brat Nebojša osuđen je za ista dela na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara. Ljiljana Milenković i Miodrag Milić osuđeni su na po sedam meseci kućnog zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i novčane kazne od 7.000 i 10.000 dinara.

Prvom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud, Todor Puletić je bio osuđen na istu kaznu zatvora, dok su ostali bili osuđeni na po godinu dana kućnog zatvora i novčane kazne.

Na ovu presudu, osuđeni kao i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu koji treba da donese pravosnažnu presudu.

Puletić se tereti da je od januara 2004. godine do 13. novembra 2009. u Beogradu organizovao kriminalnu grupu koja je u više navrata prevarom stekla finansijsku korist.

On se lažno predstavljao kao državni funkcioner i osoba od poverenja i u bliskom prijateljskom odnosu sa ljudima iz vrha političke vlasti - kao kum tadašnjeg premijera Vojislava Koštunice, kao savetnik i šef kabineta predsednika Republike Borisa Tadića, kao zaposlen u Ministarstvu inostranih poslova kod ministra Vuka Jeremića, kao i da je član Demokratske stranke. Na taj način je zajedno sa ostalima dovodio u zabludu oštećene i tako pribavljao novac.

Prevare su, kako se sumnja, počinili u Srbiji, Belgiji i Češkoj i tako došli do 3.863.000 evra i 7.172.000 dinara.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.