Tadić vs. Vučić: Ko je bolji basketaš

Izvor: Blic, 22.Mar.2015, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić vs. Vučić: Ko je bolji basketaš

Aleksandar Vučić ili Boris Tadić? Dilema, ali ne na političkom, već na košarkaškom terenu.

Aktuelni premijer Srbije nedavno je igrao košarku sa učenicima na otvaranju sale u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi, koja za 191 godinu postojanja nije imala prostor za bavljenje sportom.

Sa druge strane, nekadašnji lider demokrata često je bio na terenu, igrao basket sa prijateljima i na Adi Ciganliji, a snage je odmerio čak i sa Ivicom Dačićem. Malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je poznato da je Aleksandar Vučić u detinjstvu trenirao i fudbal i košarku, i prve sportske korake napravio u Partizanu iako ne krije simpatije prema Crvenoj zvezdi.

Košarkaški trener i predstavnik „stare garde“, Vlade Đurović, kada bi birao svoj tim od političara, malu prednost bi dao Vučiću u odnosu na Tadića.

- Vučić ne može da bude netalentovan, on je Beograđanin, odrastao je uz košarku. Ima visinu, dolazio je često na utakmice kada sam bio trener Crvene zvezde i putovao na vruće gostujuće terene - kaže Đurović za „Blic“.

Iskusni trener uporedio je Tadićevo i Vučićevo baratanje loptom.

- To što Vučić šutira sa dve ruke nije mana, on je „stara škola“, kao Bora Stanković, Radomir Šaper i mnoge legende naše košarke koje su šutirale tako. Tadić je bio vatrepolista, pa verovatno zato šutira jednom rukom.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.