Tadić nezadovoljan jednim resorom

Izvor: Radio 021, 30.Okt.2014, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić nezadovoljan jednim resorom

Razlog zbog kojeg je stranka Borisa Tadića odlučila da ne bude deo buduće vlasti u Vojvodini nalazi se u nezadovoljstvu brojem resora koje je dobila u pregovorima o rekonstrukciji vlasti sa Demokratskom strankom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine, prenosi Danas.

Kako je rečeno tom listu, SDS je tražila resor više, ali to nije naišlo na odobravanje koalicionih partnera. SDS-u je u aktuelnim pregovorima nuđen samo jedan resor - energetike i mineralnih sirovina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Šandor Egereši, potpredsednik SVM, kaže da će njegova stranka podržati rekonstrukciju vojvođanske vlade, ukoliko SVM, kao i do sada, bude imao potpredsednika vlade i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice.

"Videćemo kako će izgledati rekonstrukcija. Ne očekujem velike promene u vladi. Naš cilj je bio i ostao da zadržimo svoje pozicije, odnosno da imamo mesto potpredsednika koji obavlja i funkciju pokrajinskog sekretara. Iako nismo bili uključeni u pregovore o rekonstrukciji, ne očekujemo da ćemo biti izbačeni iz vlasti jer smo u proteklih 14 godina bili pouzdan partner", ističe Egereši.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić očekuje da će rekonstruisanu Vladu Vojvodinu podržati 71 odbornik, odnosno DS, LSV, SDS i SVM. "U narednih par dana će biti rekonstruisana Vlada Vojvodine", kratko je prokomentarisao Pajtić.

Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV, kaže da su ih predstavnici Tadićeve stranke, koji su učestvovali u pregovorima o rekonstrukciji vlasti, unapred obavestili da će saopštiti javnosti da neće da budu deo budućeg sastava Vlade Vojvodine. Upitan da li je razlog za takvu odluku nezadovoljstvo brojem dobijenih resora, Kostreš je rekao da smatra da je ponuda za SDS bila korektna.

Socijaldemokratska stranka saopštila je u sredu da neće ući u rekonstruisanu Vladu Vojvodine jer, kako su naveli, "nema garancija da će u upravljanju Pokrajinom doći do suštinskih promena".
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.