Tadić i Alijev o Srbiji i Južnom koridoru

Izvor: Press, 19.Dec.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Alijev o Srbiji i Južnom koridoru

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev razgovarali su u Bakuu o saradnji u oblasti energetike, uključujući i prikljucenje Srbije gasovodu Južni koridor.
Oni su posebnu pažnju posvetili temi priključenja Srbije interkonekcijom preko Bugarske na gasovod Južni koridor, "što u okolnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zaustavljanja izgradnje "Južnog toka" ima poseban značaj za energetsku bezbednost Srbije".

Tadić smatra da je "zbog budućnosti Srbije i njenih građana od izuzetnog značaja diverzifikacija gasnih izvora i snabdevanja gasom kao strateškim energentom koji se koristi za grejanje stanovništva i pokretanje industrije".

"To je moguće ostvariti interkonekcijom na Južni koridor i već sam više puta apelovao na srpsku stranu da sa azerbejdžanskim partnerima razmotri pristupanje Srbije ovom projektu", naveo je on, saopštila je SDS.

Tadić, koji je bivši predsednik SRbije je dodao i da je predsednikom Alijevim obnovio tu temu u novim okolnostima obustavlj anja izgradnje Južnog toka.

Tadić i Alijev su razgovarali i o potencijalnim investicijama Azerbejdžana u Srbiju kao i mogućnosti nastavka učešća azerbejdžanskih građevinskih kompanija u izgradnji saobraćajne infrastrukture u Srbiji.

Predsednik SDS je u Bakuu održao i predavanje na azerbejdžanskoj Diplomatskoj akademiji, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Tadić: Razmotriti Južni koridor

Izvor: B92, 19.Dec.2014

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić razgovarao je sa predsednikom Azerbejdžana Ihamom Alijevim o mogućnosti priključivanja Srbije na Južni koridor.."Zbog budućnosti Srbije i njenih građana od izuzetnog značaja je diverzifikacija gasnih izvora i snabdevanja gasom kao strateškim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.