Tadić: Zbog koalicije sa SNS raspušteno pet odbora

Izvor: N1 televizija, 28.Jun.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Zbog koalicije sa SNS raspušteno pet odbora

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ponovio je da ta stranka neće praviti koalicije sa Srpskom naprednom strankom na republičkom ili lokalnom nivou, uključujući i beogradsku opštinu Vračar.

"Svi odbori koji uđu u koaliciju sa SNS biće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << raspušteni", rekao je Tadić na konferenciji za novinare i dodao da je iz tog razloga već raspušteno pet lokalnih odbora SDS.

Tadić je najavio i da će tužiti dnevni list Kurir zbog navoda da je od bivšeg saradnika Miodraga Mikija Rakića na samrti tražio da mu otkrije gde se nalazi 24 miliona evra stranačkog novca.

On je naveo i da se istovremeno blate politički protivnici uz "orkestriranu medijsku kampanju" i "plaćene analitičar", a da zato služe i ljudi koji su osuđeni pa privremeno oslobođeni za najteža krivična dela.

Prema njegovim rečima, više nema borbe protiv organizovanog kriminala u Srbiji "već podsticanje" uz istovremeno tragično loš život građana i blaćanje opozicije.

"Nema investicija, nema pravde, nema pada nezaposlenosti... a ekonomska situacija je izuzetno teška", rekao je Tadić navodeći, kao primere neodgovornog ponašanja vlade, situtaciju sa kragujevačkim Fijatom i smederevskom Železarom.

Prema njegovim rečima, za situaciju u kojoj se nalazi Fijat, uz objektivne teškoće, direktno odgovorna Vlada Srbije.

"Vlada Srbije je direktno odgovorna što u protekle četiri godine nije razgovarala sa rukovodstvo o novom modelu automobilu", rekao je Tadić.

Dodao je da je nedavno razgovarao sa rukovodstvom te kompanije koje "nema nameru da napusti Srbiju" i koje smatra da je potrebno pokrenuti proizvodnju novog modela automobila.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.