Tadić: Vučić uspešan u marketingu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Vučić uspešan u marketingu

Nemačka kancelarka Angela Merkel u Beograd će doneti kristalizaciju novih stavova Nemačke, koji bi trebalo da artikulišu nemačke, ali i interese Evropske unije i Amerike prema prostoru Zapadnog Balkana, a njeni zahtevi mogu da idu ka formalizaciji odnosa dve države Srbije i Kosova, izjavio je bivši predsednik Srbije Boris Tadić listu Danas.

To je, kako je rekao Tadić, model dve Nemačke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gde se nije dogodilo međusobno priznanje, ali su obe države imale pravo da budu članice UN.

Takav stav bi mogao da vodi ka nezavisnom Kosovu sa stanovišta međunarodnih odnosa, bez obzira da li ga Srbija priznaje ili ne, zaključio je Tadić.

On je rekao da očekuje teške razgovore između nemačke kancelarke i srpskog premijera u Beogradu.

Tadić je ocenio da može da se desi, nakon prihvatanja stavova Merkelove, eventualno otvaranje poglavlja 35 o Kosovu, mada je i to neizvesno.

"Aktuelna vlada napravila je ogromne ustupke Briselskim sporazumom, koji je praktično do sada najviši implicitni akt priznanja Kosova, a za toliki ustupak smo dobili samo formalni datum otpočinjanja pregovora i nijedno otvoreno poglavlje", rekao je Tadić.

"Suštinski mi smo usporeni u procesu evropskih integracija, a istovremeno su građani obmanjeni da smo napravili neverovatan napredak", istakao je Tadić.

"Ukoliko i počnemo pregovore krajem ove ili početkom naredne godine, prema oceni Tadića, tehnički možemo da ih završimo tek 2024, tako da se možemo naći u paketu za prijem u EU sa BiH, Makedonijom i Albanijom. Nažalost, ova vlada nudi samo vrlo efikasnu medijsku predstavu i dramaturgiju političkih zbivanja, ali ne i realan napredak", rekao je Tadić.

Očigledno je, istakao je Tadić, da je Vučićeva vlada uspešnija jedino u marketingu.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Angela Merkel,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.