Tadić: Vučić ide u Torino, a Altavila mi kaže...

Izvor: B92, 28.Jun.2016, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Vučić ide u Torino, a Altavila mi kaže...

Predsednik SDS Boris Tadić kaže da je iz Fijata dobio informaciju da ta kompanija želi da ostane u Srbiji.

Tadić je izjavio da mu je preneto kako Fijat nema nameru da se povuče, ali da znaju da za tu kompaniju nema budućnosti ako ne počnu proizvodnju novog modela.

Tadić je rekao novinarima da je razgovarao sa glavnim menadžerom Fijata za Evropu i Afriku Alfredom Altavilom, pre četiri dana, i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mu je on preneo te informacije.

"Razgovarao sam sa radnicima Fijata, koji su zabrinuti za svoja radna mesta, kao i sa rukovodstvom. Vidim da Vučić ide u Torino da o tome razgovara, ali Altavila me je obavestio da Fijat nema nameru da se povuče iz Srbije", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, investicija u italijansku fabriku automobila u Kragujevcu je strateška investicija koje je obezbeđena s teškom mukom, ali koja će budućnost u Srbiji imati samo ukoliko se obezbedi drugi model u proizvodnji.

“Ali za to je potrebno novo tržište, jer 10.000 automobila za Rusiju nije dovoljno, rekao je Tadić.

Za to što nije pokrenuta proizvodnja Tadić je optužio aktuelnu vlast.

Govoreći o fabrici u Kragujevcu, Tadić je rekao da je to bila skupa investicija sa stanovišta Srbije, ali i jedini način da se otvore radna mesta.

“Na kraju je to jeftinija investicija nego srpska fabrika transformatora u Bariču koju je otvorio Vučić, a da ne govorim da je Fijat ključni izvoznik iz Srbije, kojeg da nema, mi bismo morali da se zadužujemo oko milijardu evra godišnje. Da biste imali ekonomski rast morate da investirate i rizikujete, jer nema rasta bez rizika”, rekao je Tadić.

Ugovor sa Fijatom postignut je u vreme kada je Tadić bio predsednik Republike i uz njegov angažman. Detalji tog ugovora nikada nisu izašli u javnost, niti se zna kolike subvencije je država morala da obezbedi.

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić rekao je da u petak ima sastanak u Torinu oko situacije u Fijatu.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Fijat nema nameru da napusti Srbiju

Izvor: Beta Video, 28.Jun.2016

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je rekao da je rukovodstvo Železare koje je postavila vlada napravila dodatne dugove umesto da ih smanji a da je situaciju u kojoj se nalazi Fijat, uz objektivne teškoće, direktno odgovorna Vlada Srbije.``Vlada Srbije je direktno odgovorna...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.